Albirea Profesională a Dinților

Daca vrei sa iei in calcul abirea profesionala inseamna ca, cel mai probabil, ai incercat deja metodele de albire acasa.

Tratamentul de albire profesionala incepe intotdeauna cu o igienizare profesionala a dintilor. Dupa igienizare, medicul dentist iti va recomanda cea mai potrivita metoda de albire.

Igienizarea profesionala

Igienizare profesionala este prima etapa de tratament atunci cand vine vorba de modificarea culorii dentare, ca de altfel a oricarui plan de tratament. Obiectivul unei igienizari profesionale este de a indeparta depozitele de placa si tartru, prin manopere de detartraj, air flow si periaj profesional.

Sedintele de igienizare profesionala sunt recomandate odata la 6 luni si te ajuta sa-ti pastrezi dantura sanatoasa si sa ai un zambet stralucitor.

Detartrajul

Scopul detartrajului este de a indeparta tartrul, placa dentara si coloratiile dure de pe suprafetele tale dentare, prin utilizarea unui instrumentar pe baza de ultrasunete si manual.

Air Flow 

Tehnica Air Flow este aplicata dupa detartrajul cu ultrasunete, scopul acesteia fiind inlaturarea depunerilor, a placii bacteriene si a petelor cauzate de nicotina si alimente.

Air Flow este un dispozitiv care se foloseste de actiunea jetului de aer combinat cu apa si microparticule de bicarbonat de sodiu.

Realizat corect, acest procedeu te va ajuta la eliminarea petelor pigmentare si a oricarei urme de placa dentara, inclusiv cele din spatiile interdentare, foarte greu accesibile.

  • Iata mai jos toate beneficiile oferite de tehnica Air Flow:
  • Inlatura placa bacteriana si petele, contribuind la redarea albului natural al dintilor tai
  • Contribuie la prevenirea bolilor parodontale
  • Este non-invaziva, smaltul nefiind afectat in niciun fel
  • Ajuta la mentinerea si igienizarea implanturilor dentare sau a lucrarilor de tip punti, coroane, etc.

Periajul profesional 

Aceasta procedura va fi ultima dintre cele trei incluse in procesul de igienizare profesionala si are ca scop indepartarea placii bacteriene si a pigmentilor extrinseci, cat si lustruirea suprafetelor tale dentare.

Se realizeaza cu un instrumentar rotativ, care utilizeaza periute sau conuri de cauciuc, pentru spatiile proximale, si cupe de cauciuc pentru suprafetele vestibulare si orale, la o turatie redusa.

Pentru o lustruire eficienta, medicul tau va folosi paste de profilaxie cu fluor si particule abrazive.

Programeaza-te la o sedinta de igienizare profesionala si pastreaza-ti dantura sanatoasa si zambetul stralucitor.

Metoda de tratament cu substante oxidante in concentratie mare 

Aceasta metoda se mai numeste si metoda „in office“ si poate fi aplicata in doua variante:

  • Cu geluri pe baza de peroxid de carbamida in concentratie de 35%, care se vor aplica in gutiera, dupa acelasi protocol ca si in varianta pe care ti-am prezentat-o anterior. Aici, timpul de mentinere va fi redus la 30 de minute;
  • Prin aplicarea unor solutii sau geluri pe baza de peroxid de hidrogen, in concentratie de 35%, asociat cu termocatalizare sau fotocatalizare.

Asa cum spuneam mai sus, metoda „in office” iti poate oferi avantajul unui timp mai scurt de obtinere a rezultatelor. Astfel, daca vrei sa obtii rezultate foarte rapide de albire, poti lua in calcul aceasta metoda. Insa, recomandarea noastra este sa verifici cu medicul tau stomatolog care este cea mai potrivita metoda de albire pentru dantura ta.

Pentru dintii devitali care au suferit modificari de culoare din cauza unor patologii sau a unui tratament endodontic, exista posibilitatea albirii interne. Mai exact, introducerea unei substante de albire in interiorul dintelui.

Aceasta tehnica poate da rezultate rapide, avantajul fiind ca nu presupune purtarea unei gutiere.

In cazul in care medicul tau va considera necesar, aceasta metoda poate fi combinata cu o albire externa.

Tratamentele protetice 

O alta metoda prin care poti scapa de discromiile dentare este cea realizata prin intermediul unor tratamente protetice.

Acestea presupun fatetarea sau aplicarea unor coroane de invelis pe suprafata dentara si se adreseaza, cu precadere, persoanelor cu discromii dentare intrinseci. In aceasta situatie este afectata structura dentara interna, ceea ce induce modificari importante de culoare, ce nu pot fi rezolvate doar prin metode de tratament chimic.

Tratamentele protetice, pot fi luate in considerare si in scop estetic. Fatetele, mai ales, sunt utilizate de cele mai multe ori, in scop estetic.

Hai sa vedem ce presupune fiecare metoda.

Fatetele dentare

Fatetarea dentara este o procedura estetica minim-invaziva care se realizeaza in cabinet si prin intermediul ei medicii dentisti, specialisti in estetica dentara, pot corecta mai multe imperfectiuni estetice ale danturii tale, cum ar fi nuanta, forma, spatiile interdentare si, intr-o anumita masura, inclinatia dintilor frontali.

Fiind bazate pe rășini compozite sau ceramice, faţetele dentare pot imita foarte bine smalţul dinţilor tăi, oferind astfel un aspect natural al acestora. 

Un alt avantaj il reprezinta rapiditatea cu care te poti bucura de rezultate. Acestea pot fi aplicate si finalizate, in marea majoritate a cazurilor, intr-o singura sedinta, fara a implica laboratorul de tehnica dentara.

Beneficiul major al tratamentului cu fatete dentare il reprezinta faptul ca sunt concepute sa fie integrate perfect fizionomiei tale. Sunt realizate in armonie cu fata si gingiile, pastrand totodata dintii naturali.

Coroanele dentare

Coroana dentara reprezinta o lucrare protetica care acopera un bont sau un dinte cu un grad mare de distructie coronara. Aceasta imbraca in totalitate dintele afectat, reusind astfel sa il salveze atat din punct de vedere estetic, dar mai ales functional.

Este realizata in laboratorul de tehnica dentara, in urma amprentei luate de medicul stomatolog. Medicul tau iti va indica aceasta procedura in situatii clinice mai complexe, cum ar fi dinti extrem de colorati, dinti cu pierdere mare de structura dentara sau dinti devitali cu smaltul subtire, in care metodele minim invazive sunt depasite.

Pentru a lua cea mai buna decizie privind varianta optima de albire a dintilor tai, este important sa intelegi mai intai cauzelele ingalbenii acestora, iar pentru asta te sfatuim sa citesti in continuare articolul De ce am dintii galbeni?

Iar daca vrei sa afli tot ce trebuie sa stii despre cum poti avea dintii mai albi si zambetele mai stralucitoare, descarca ghidul complet si afla toate secretele.

Ai gasit acest articol util?

Ai gasit acest articol util? Arata-l si prietenilor tai pe Social Media

Share on facebook
Share on linkedin

Categorii

ANUNTURI

Comentarii Recente

Tag-uri folosite

Ai Grija de
Zambetele Tale!

Afla cum poti avea dinti mai albi si un zambet stralucitor din ”Ghidul tau pentru dinti mai albi”

cropped-logo.png

Cauta in articolele Vigor Dent
folosind campul de mai jos

Notificare: Acest website foloseste cookies pentru a-ti personaliza experienta.