Prevenirea și Întârzierea Îngălbenirii Dinților

Este foarte important să previi îngălbenirea dinţilor printr-o igienă corespunzătoare realizată acasă, însă nu numai. La fel de importante și necesare sunt şedințele de igienizare profesională, care ajută foarte mult la păstrarea culorii dinţilor și a sănătății tale orale.

În articolul precedent, legat de motivele îngalbenirii dinţilor, am aflat care sunt cei mai frecvenţi factori care cauzează colorarea acestora. 

Tot aici am aflat că, din păcate, nu există o cale de a opri complet procesul de îngălbenire a dinţilor, mai ales dacă acesta este rezultatul înaintării în vârstă sau al geneticii. 

E bine de ştiut însă, că ajustând puţin stilul de viață poţi preveni uzura dinţilor, întârziind astfel procesul de îngălbenire.

Îmbunătățirea igienei orale, printr-un periaj mai eficient, folosirea aței dentare sau igienizarea profesională la fiecare 6 luni, sunt doar câteva dintre schimbările simple şi accesibile pe care le poţi face în acest sens.

De asemenea, renunţarea sau reducerea consumului de cafea sau tutun, întârzie semnificativ îngălbenirea dinţilor. 

Alimentația

Mulţi dintre noi iubim un curry bun și mai ales fructele, cum ar fi zmeura și afinele. Cu toate astea, cromogenii și taninurile nu sunt deloc ideale pentru smalțul dinților noștri. 

În timp ce renunțarea la anumite alimente pare a fi o opțiune destul de extremă, pe care noi nu o recomandăm, o abordare mai potrivită poate fi micșorarea cantităților consumate.

De asemenea, poţi lua în calcul reducerea frecvenţei cu care consumi alimentele care pătează dinţii sau afectează smalţul acestora.

Un alt aspect care te poate ajuta foarte mult este adăugarea în dieta ta zilnică, de fructe sau legume care ajută la curăţarea dinților. Fructele tari, cum ar fi mărul sau legume crude, dar şi morcovii și ţelina, îți pot curăța în mod natural dinții. 

O dietă care conţine multe fructe şi legume proaspete este benefică atât pentru sănătatea generală a corpului tău, dar și pentru dinţii tăi. 

Iar dacă vei adăuga mai multe legume la mesele care conţin curry sau alte alimente care pătează, vei putea reduce efectele acestora asupra smalţului.

O opțiune eficientă după consumarea oricărui aliment cunoscut ca fiind colorant este să clăteşti gura cu apă sau cu apă de gură şi să folosești gumă de mestecat fără zahăr, deoarece acestea vor elimina o mare parte dintre moleculele de colorare.

Rutina corectă de igienă orală 

Pentru că primul aspect de care trebuie să ţii cont și cel mai important în prevenirea uzurii dinţilor tăi este o rutină corectă de igienă orală, vom insista pe aceasta și îți vom oferi câteva recomandări în două articole foarte utile:

Totul despre periajul dentar

Mijloace auxiliare periajului dentar.

Iar daca vrei sa afli cum poţi avea dinţii mai albi şi zâmbetele mai strălucitoare, descarcă ghidul complet şi află toate secretele.

Ai gasit acest articol util?

Ai gasit acest articol util? Arata-l si prietenilor tai pe Social Media

Share on facebook
Share on linkedin

Ai Grija de
Zambetele Tale!

Afla cum poti avea dinti mai albi si un zambet stralucitor din ”Ghidul tau pentru dinti mai albi”

cropped-logo.png

Cauta in articolele Vigor Dent
folosind campul de mai jos

Notificare: Acest website foloseste cookies pentru a-ti personaliza experienta.